Ver-Tex Helps Bring Community Center to Light at Moses Brown School

At 36,000 square feet, the Woodman Community and Performance Center is one of the largest buildings in Moses Brown School’s 232-year history. The center stands at the heart of Moses Brown’s 33-acre campus in Providence, Rhode Island, and Ver-Tex is proud to have played a role in the completion of this new and innovative space.

Ver-Tex worked closely with Shawmut Design & Construction, who served as General Contractor on the project. Durkee, Brown, Viveiros & Werenfels Architects designed the multi-use facility, which boasts telescopic seating and hydraulic flooring. These features provide for the ultimate flexibility in event hosting, since they can quickly transition the space from theater to exhibition hall. The Goldner Stage, the main stage inside the Center, is also fitted with top-of-the-line sound and lighting systems that allow the space to be “tuned.”

The hallways of the Center serve as a gallery, which gives a permanent exhibit space for its students. There is a cafe as well as meeting spaces available to students and faculty alike. The new space also has numerous green-friendly features that pair perfectly with the daylight harvesting system and shades Ver-Tex installed.

Ver-Tex installed approximately 30 manual and 15 motorized MechoShade Systems shades in the space. This included a custom MagnaShade and SolarTrac automation system from MechoShade Systems. The MagnaShade shade is a super-wide roller shade that keeps a low profile and eliminates the unsightly light gaps of multiple shades. This type of shade is a great fit for large spaces like the Center.

With the SolarTrac automation system, the Woodman Community and Performance Center can maximize natural daylight while increasing energy efficiency and keeping occupants in a comfortable environment by controlling brightness, glare, and solar heat gain.

By partnering with Ver-Tex, the Moses Brown School has a beautiful space in which to bring more music and arts opportunities to its students and the surrounding community.

Ver-Tex Construction Specialties Inc. Adds CFO to Executive Team

Nicole Messier Joins to Continue Regional and National Growth 

Ver-Tex Construction Specialties, the industry leader for design and installation of window treatments and construction specialty products, announced today the hiring and appointment of Nicole Messier as the company’s Chief Financial Officer.

With more than 20 years of experience in financial controls, trend analysis, and internal/external compliance in both the government and private sectors, Messier is a results-driven financial management expert dedicated to achieving financial goals and organizational growth. Messier spent nine years in the U.S. Air Force in various finance roles, and the past ten years at Raytheon, where she led finance teams working with the Department of Defense, Federal Aviation Administration and several international commercial programs.

“As we continue to grow over the next five years, it’s important to bring on someone to oversee our corporate and project finance operations,” said Brianna Goodwin, President and CEO of Ver-Tex Construction Specialties. “Nicole brings a wealth of knowledge to her role and we’re excited to have her join the team.”

Messier is originally from Minersville, Pennsylvania, and currently resides in Worcester, Massachusetts with her husband and three children. She obtained her bachelor’s degree in Business Management from the University of Phoenix and will obtain her master’s in Management with a concentration in Accounting from Worcester State University in December.

Ver-Tex Construction Specialties Grows into New Office

Tripled Space Supports Company Expansion

Ver-Tex Construction Specialties, the industry leader of design and installation of window treatments and construction specialty products, is pleased to announce that its steady growth as a company means it will be moving its headquarters to 45 Dan Road, Suite 350, Canton, MA.

“We are looking forward to this exciting new chapter in the history of our business,” said Brianna Goodwin, Ver-Tex President and CEO. “Our new space is still true to our roots in Canton, but is better suited to the growth trajectory of Ver-Tex. This modern, fresh office space will help us to feel more comfortable, inspired, and collaborative.”

Ver-Tex has been located at their previous office on 251 Revere Street in Canton for 15 years. The company currently has offices in Boston’s Seaport District as well as Miami Beach.

Unlike their previous space on Revere Street, the new Ver-Tex office will boast sound-controlled spaces, collaboration rooms and even a meditation/nap room – something that, according to Goodwin, is uncommon among construction companies.

“We’ve put a lot of thought into how this space reflects our core values as a company,” said Goodwin. “From naming the conference rooms after those values, such as #worklifebalance and #ownit, to having a quiet space to recharge your batteries during the day, I look at this new office as more than accommodating our growth, but also as a reward for the employees. With this new space, only more positive change will come to our company and our work culture.”